Esküvő fotózás és videózás

Az ember életében (jobb esetben) csak egyszer adatik meg átélni a csodát, melyről esküvőjének napja szól. Ám a nagy nap rendkívül megterhelő és nehéz szervezéssel indul, ami sokszor a párkapcsolatokat is igen erősen próbára teszi. Az online világ térhódításával pedig még nehezebb helyzetbe kerültek a házasodni kívánó párok. Hogy miért? A válasz nagyon egyszerű: nagy a felhozatal, és ebből nem egyszerű kihámozni az a szolgálót, aki egy örök életre szóló emléket örökít meg. Ezt a témát érdekesnek és színesnek találtam, ezért az első bejegyzésem itt nem is szólhatna másról.

Abba nem akarok ebben a bejegyzésben belemenni, hogy mi alapján válassz esküvői fotóst, videóst, hiszen ezt már sokan, sok helyen megtették. Erre egy remek példát találhattok például itt, illetve a többi cikkben szép összefoglalást, hogy miről is szól az esküvő fotózás.

Beszéljünk arról, hogy az egyes szolgáltatók árazásait tekintve mi reális, és mi nem? Nos. A bejegyzésben a saját véleményem osztom meg, nem baj, hogyha nem értesz velem egyet, de szerintem ez a reális hozzáÁRazás a témában. 🙂

Esküvő fotózás és videózás ár

Térjünk is rá rögtön. Amikor szétnéztem a témában, akkor sok oldalt megtekintve tapasztaltam, hogy igencsak szétszórt a „mezőny”. Vannak akik gyanúsan alacsonyan nyújtják a szolgáltatást, és vannak akik ugyan tényleg csodás képeket készítenek, úgy gondolom igencsak elszálltak az árazásukkal. Tehát baromi nagy a különbség és most még csak a fotósokról beszélek (igaz, ugyanez a videósokról is elmondható). Azok akik 60.000 forintért elvállalják az esküvőd gondolj bele, hogy mit tudnak számodra nyújtani. Hiszen ez nem csak arról szól, hogy fotóznak, vagy videóznak és majd valamikor átküldik neked a kész anyagot. Azt még fel is kell dolgozni. És akkor nem beszéltünk arról, hogy a felszerelésüket szervizelni fejleszteni, építeni sem lehet egy kis költséggel járó feladat. Én megmondom őszintén nem is néztem szét ebben a kategóriában a 100.000 forint alatti fotósoknál, mert egy gyors számítást követően azt láttam, hogy nagyjából 70.000 forint az egy esküvőre eső önköltségük (vállalkozási díjak, hirdetés, felszerelés, útiköltség, back office, szoftverek). Tehát valami nem stimmel és nem hiszem, hogy a végeredmény az elvártnak maradéktalan megfelelne. Ebben az esetben,  meg szerintem, mivel az életben egyszer fordul elő a minőségben nem szabad kompromisszumot kötnünk.

Alapvetően jól elválik a következő ársáv, akik nagyjából a 100-180.000 forintos sávban dolgoznak. Ők azok akik közül jó eséllyel meg fogod találni a számodra megfelelő szolgáltatót. Ahogy láttam az ebben a sávban dolgozó szakemberek, már több azonos tudású felszereléssel és felkészültséggel vállalják el az esküvőket. Valamint igen szép portfólióval rendelkeznek.

Ettől feljebb eső ársávban pedig igen szép anyagokkal találkoztam, és ide tartoznak a legismertebb, már-már művészi magasságba emelkedett szolgáltatók, de azt gondolom, hogy a hétköznapi fizetéssel rendelkező átlag emberek számára, ez nem biztos, hogy a megfizethető kategória.

De térjünk vissza a címben megjelölt fő témánkhoz!

Én azt gondolom, hogy ma a legjobb döntés egy komplett csapatot megbízni evvel, akik nincsenek elszállva az áraikkal a fentebb említett módokon. De mégis nekünk tetsző szolgáltatást nyújtanak. Csapatban, összeszokottan a kész anyagokon is jól láthatóan, jobban tudnak dolgozni a szolgáltatók. Itt árat nem tudok sajnos mondani, de a realitás szerintem a korábban megjelölt fotós ársáv duplája lehet a csapatból adódóan, azaz kb. 200.000-300.000 forint, amiért cserébe viszont igencsak korrekt anyagot kaphatunk és egy olyan komplex szolgáltatást, ami mellett biztosak lehetünk abban, hogy esküvőnk emléke később sem kopik meg. Ismerek ilyen csapatot, akiket bátran ajánlok számotokra, hiszen mind a szolgáltatás, mind a „körítésük” igen profi. Ha érdekes számodra itt találod őket: Esküvő fotózás és  videózás – eskuvoskepek.hu

 

 

 

Szólj hozzá!