A jó üzletkötés kulcsa

Kommunikáció nélkül nem tudnánk élni. Elkerülhetetlen, hogy megértessük magunkat másokkal, a beszélgetés, a tárgyalás. De mikor is sikeres egy kommunikáció? Ha az üzenet, amit küldünk, azt a másik fél be tudja fogadni és feldolgozni. Ez az alap kommunikáció, de minderre jön a többi nélkülözhetetlen kellék is, mint például az udvariasság, illetve a szép megfogalmazás. Mondhatjuk úgy is, hogy olyan, mint ha egy új nyelvet tanulnánk.

Először szavakat tudunk, amiből összemakogunk valamit, amit nagyjából megért és feldolgoz a másik fél. De, ha továbbépítjük és megtanuljuk a többi nyelvtant és szépen, kifejezően, folyékonyan beszélünk, akkor a kommunikáció tökéletes lesz. Egy vállalkozásnál a sikeres kommunikáció nélkülözhetetlen, ezért ezt fejleszteni kell. A Kogwheel csapata az asszertív kommunikációs tréningjén keresztül tud számunkra ebben segíteni. Az asszertivitás ötvözi az önérvényesítést úgy, hogy mások érdekeit is figyelembe véve, megtaláljuk az arany közép utat, ami mindkét fél számára járható. A tréning során megismertetik alkalmazottainkkal a különféle viselkedési formákkal, mint például az agresszív viselkedési forma, amiben az egyik fél nem enged és csak az ő akaratát akarja érvényesíteni, ami nem biztos, hogy mindig célra vezető.

Valamint a passzív, passzív-agresszív és asszertív formákkal is megismerhetik a résztvevők. Mindezen kommunikációs formákat megtanulják felismerni és lereagálni. A képzés célja az, hogy ezt az agresszív viselkedést át tudják alakítani az együttműködő, asszertív formává. Mindezeket gyakorlatokon keresztül, kérdőívek segítségével, a nemet mondás elsajátításával érik el. Ha számunkra is fontos, hogy sikeres üzleteket kössünk, akkor szükséges az embereinket felkészíteni a legnehezebb tárgyaló félre is, hogy a lehetetlen lehetségessé váljon.

Szólj hozzá!