A segítség néha onnan jön, ahonnan a legkevésbé számítunk rá

Eljött az újév. Az ünnepi leállás és az otthon töltött napok után elérkezett az ideje annak, hogy visszarázódjunk a dolgos hétköznapokba. Ez ilyenkor kicsit mindig nehezen megy, hiszen az ember megszokja a pihenéssel töltött napok kényelmét és nyugalmát. Erre egy lapáttal még a téli szürke idő is rátesz, ami még inkább „fokozza” a munkakedvet.

Mint sok más cégnél, nálunk is ilyenkor tartják meg a szokásos, éves munkavédelmi oktatást. Minden évben részt veszünk ilyenen, halljuk a szabályokat, figyelmeztetéseket újra, és újra. Az idei oktatás azonban mégis más volt. Az eddigi mélabús, unott előadó helyett egy szimpatikus, kedves oktató tartott előadást. Olyan szemszögből közelítette meg az egész témakört, hogy sikerült elérnie, hogy felkeltse mindenki figyelmét a teremben.

Képekkel és ábrákkal mutatta be az egyes szituációkról, hogy melyik, milyen veszélyt rejt. Nagyon egyben volt az egész előadás, és pikk-pakk a végére is értünk az anyagnak. Annyira megtetszett, hogy más hangulatban telt a munkavédelmi oktatás, hogy rákerestem a neten az azt szervező cégre. a www.activesafety.hu oldalon rájuk is találtam. Meglepve tapasztaltam, hogy az Active Safety nem csak munkavédelmi oktatásokat szervez, illetve bonyolít le, hanem számos más dologban is a segítségére lehet egy vállalatnak. Csak, hogy párat említsek, ilyen például a munkahelyi kockázatértékelés készítése, vagy az építkezések munkavédelme, amiről tudjuk, hogy igen magas rizikófaktorú területről van szó. Nagyon örülök, hogy az előadáson keresztül eljutottam az Active Safety Kft-hez, már fel is vettem velük a kapcsolatot, hiszen a munkahelyi szabályozások igen szigorúak, ezért jól jön a segítség egy szakképzett, tapasztalt csapattól.

Szólj hozzá!