Mert velünk együtt dolgozni se könnyű

Magyarországon egyik legtöbbet firtatott témakör a munkaerőhiánya. Miért is lehet ez? Sajnos sokan nem választják már a kétkezi, fizikai munkát, inkább diplomák sorozatát megszerezve várnak álmaik állására. Ezért, mivel országon belül nem talál, a vállalkozó külföldi munkásokat kezd el foglalkoztatni, akik képesek még utazni is, csak hogy dolgozni tudjanak.

Viszont mi magyarok, sokszor vagyunk tele előítéletekkel, ezért sajnos előfordulhat, hogy rossz szemmel nézünk rájuk a sztereotípiák miatt, amik legtöbb esetben félreértéseket és nézeteltéréseket okozhatnak, melyekből konfliktusok alakulhatnak ki. Ez nem jó sem nekünk, sem a vállalat sikerének, ezért fontos, hogy ezeket még csírájában el tudjuk fojtani. Erre megoldást a Kogwheel nyújthat nekünk, az általuk kínált interkulturális tréning segítségével. Ennek a tréningnek a célja az, hogy ezeket a konfliktusokat képesek legyünk idejében felismerni és kezelni, hogy mindenki megismerje a másik kultúráját, és a sztereotípiák mögötti értékek feltárásával megoldják a konfliktusokat, hogy az együttműködés a lehető legsikeresebb legyen. Akár külföldi vezetőt alkalmazunk, akár egyéb beosztottat, a főnök alkalmazott közötti, hova tartozási különbség leküzdéséhez mindkét félnek meg kell tanulnia egymással dolgozni, ezért meg kell őket ismertetni ezek fontos kritériumaival.

Lehetőség van akár csapatépítő tréningre, nemzetközi tárgyalástechnika elsajátítására, üzleti idegen nyelv oktatására és számos olyan modulra, melyek a külföldi és a magyar kollégák összehangolását segíti, azaz minket, hiszen itt egy egységet kell alkotni, egy csapat vagyunk, tartozzunk is bárhová, a cél ugyanaz mindenki számára. Velünk se lehet könnyű máshol dolgozni, és nekünk is jól esik, ha megértőek és segítséget nyújtanak a beilleszkedéshez, így nekünk is nyújtanunk kell mindkét kezünket, hiszen számos előnyre tehetünk szert ezáltal.

Szólj hozzá!